Accommodatie

De accommodatie

Op 23 maart 1981 werd de eerste steen gelegd. En daarmee was de droom van Jantje Dolfing eindelijk uitgekomen: Een manege waar het paardrijden voor mensen met een beperking voorrang zou krijgen op de valide ruiters. De manege  bestond uit de voorste hal, met een 20 x 40 (m) binnenbak en 14 ponystallen aan de linker zijde en 12 paarden boxen aan de rechterzijde. Een wasplaats, zadelkamer, toiletten, hal , kantine en slaapzaal.

De binnenbak van 20 bij 40 meter in het midden en de kantine daar waar hij nu nog steeds te vinden is. Ook was er al een slaapzaal voor de zomerkampen.
Al  snel bleek dat er onvoldoende stallen waren en werd er een uitbouw achter de hal gemaakt, eerst met 4 stallen en een schuin dak. Later kwam er een stalen constructie met een kleine binnenbak 15 x 30 (m) hooiopslag, 33 stallen en een HARP Honk.
Dus werd er in 2009 begonnen met de bouw van de nieuwe hal, in eerste instantie over de oude hal en vervolgens werd de oude hal gesloopt. Het resultaat is nu zichtbaar: 36 royale paardenstallen, een ruime 20 m2 wasplaats, een hooi en stro opslag en een heerlijke binnenbak van 25 bij 50 meter. En ook heeft Harp een nieuw onderkomen gekregen. De nieuwe hal is voorzien van een geïsoleerd dak.

Op het buiten terrein van de manege is een ruime parkeerplaats. Een longeercirkel  met een diameter van 16 meter. Een springring, dressuur weide, een ruime paddock en een eb en vloed buitenbak van 30 x 60 (m) en over het hele terrein zijn vaste hindernissen in de omheiningen in gebouwd. Zo is er een waterbak, zijn er heuvels en  landhekken, boomstammen en is er een hoge brug.

De manege werd in eerste instantie gebouwd om  minder valide ruiters de mogelijkheid te bieden  paardrijden als hobby te beoefenen  en zelfs een eigen paard te hebben. De manege is dan ook volledig aangepast voor rolstoelers/ minder validen. Zo is er een opstapperron met een tillift, rolstoel toegankelijk toilet, een losse tillift, en een volledig aangepaste verpleegbadkamer met plafondlift  en bad, en ook hoog laagbedden in de slaapzaal. Ondertussen is er ook voor minder valide mensen de mogelijkheid om via de SPGH te gaan mennen. De stichting beschikt over een rolstoeltoegankelijke menwagen en geschikte paarden.

Wij zijn in het bezit van 2 binnen rijbanen en een royale buiten rijbaan.
Rijbaan 1 ( oude binnenbaan) heeft een afmeting van 20 x 40 meter , en hier worden de binnen concoursen verreden, de  royale gezellige kantine heeft een volledig uitzicht over deze binnen rijbaan.

Rijbaan 2  (nieuwe binnenbaan) heeft een afmeting van 25 x 50 meter, en is hierdoor dus zeer geschikt voor diverse doeleinden, zoals (oefen) parcours springen en mennen. De stallen welke aan beide zijden zijn gesitueerd hebben een royale afmeting van 3,5 mtr x 3,5 mtr . en voldoen hiermee aan de huidige eisen met betrekking tot huisvesting van pony en paarden

                

 Rijbaan 3 ( Buitenrijbaan ) heeft een zeer royale afmeting van 30 mtr x 60 mtr.