Manege Hoogenweg

Welkom bij Manege Hoogenweg!

Dé manege waar iedereen welkom is.

Je kunt bij ons terecht voor:
– opstapcursussen
– manege/groepslessen
– individuele lessen
– bak huren
– pensionstalling
– lessen voor  mensen met een beperking (via de SPGH)
– paarden zadelmak maken
– zomerkampen voor mensen met een beperking
– huifkarvervoer

Tevens zijn wij de accommodatie waar er lessen gegeven worden door:
– PSV Xenophon
– MRV
– HARP


 

Onze accommodatie bestaat uit 2 binnenbakken en een buitenbak. De binnenbak van 20×40 heeft een dak met lichtkoepel waardoor het overdag heerlijk licht is terwijl het tegelijk ook goed geïsoleerd is en het dus ook op de warmere dagen en in de winter aangenaam rijden is. Daarnaast hangen er spiegels aan de wand zodat je jezelf kan zien rijden. Er is een opstapperron voor mensen die of niet kunnen opstappen met een krukje. Ook is er een tillift zodat mensen die in een rolstoel zitten comfortabel op het paard plaats kunnen nemen. De binnenbak van 25×50 (welke we in de nabije toekomst hopen uit te breiden naar 25×60) is ideaal voor spring- en dressuurlessen op gevorderd niveau. (Er is voldoende springmateriaal aanwezig.)

De buitenbak van 30×60 is een eb en vloed bak wat inhoudt dat de bak na een regenbui snel weer in te rijden is. Ook staan er buitenlampen omheen, dus in de schemer is er nog steeds gebruik van te maken.

Naast en achter de buitenbak zijn weilanden waar de paarden in de ochtend vaak staan te grazen en een paddock waar de paarden naar hartenlust kunnen spelen. Er zijn meerdere heuvels waar je overheen kunt rijden en onder de grootste heuvel loop een waterbak door waar je met je paard lekker doorheen kan. Ook liggen er verschillende boomstammen als natuurlijke hindernissen waardoor je er een springavontuur van kan maken.

Uiteraard is er binnen in de accommodatie ook een wasplaats aanwezig waar voldoende ruimte is om je paard te wassen, poetsen etc.

Er is ook een longeercirkel waar je met je paard op de grond aan de slag kan.

De stallen geven ruimte aan ongeveer 60 paarden. Aan weerszijden van de voorbak staan de pony’s. Aan één kant van de achterbak staan paarden en de overige paarden staan in een dubbele rij tegen de gesloten zijkant van de achterbak. Manegepaarden en pensionpaarden staan gezellig door elkaar, zodat ze allemaal sociaal met elkaar om leren gaan.

Onze gezellige kantine geeft een huiselijk gevoel terwijl je wacht als je kind aan het rijden is en om rustig zelf bij te komen na een intensieve les. Uiteraard is er koffie, thee en fris te koop.

Voor ponykampen en de beroemde zomerkampen (voor mensen met een beperking) zijn er twee slaapzalen, waar de deelnemers heerlijk kunnen slapen. Er zijn meerdere badkamers waarvan één met bad, tillift en rolstoeldouche.

De gehele manege is rolstoelvriendelijk.