MRV Havelte Noord-Oost “te paard”

De Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV) heeft als doelstelling de militaire ruitersport in de krijgsmacht te stimuleren, waaronder in het bijzonder de militaire diensten te paard door de ere-escortes van de Bereden Wapens en het Militair Huis van H.M. de Koningin. Onder auspiciën van de MRV worden militaire ruitersportevenementen en examens Militair Ruiterbewijs georganiseerd en informatie over de militaire ruitersport gecoördineerd.

De MRV is een landelijke vereniging met zetel in Amersfoort en zeven regionale afdelingen:

De MRV stimuleert de militaire ruitersport door wedstrijden, kampioenschappen en andere evenementen te (doen) organiseren. In samenwerking met de regionale afdelingen en de sportorganisatie van het Ministerie van Defensie is aan iedere militaire locatie een manege gekoppeld om het zo voor militairen gemakkelijker te maken om paard te (leren) rijden.

De invoering van het Militair Ruiterbewijs – onder auspiciën van de MRV uitbesteed aan de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) – heeft een stimulerende werking op de militaire rijvaardigheid, de aanwas van nieuwe ruiters en de groei van het deelnemersveld in de van oorsprong militaire vormen van ruitersport, zoals springen, dressuur, eventing (samengestelde wedstrijd) en de olympische moderne vijfkamp.