Opstaplessen

Als je nog nooit echt met paarden te maken hebt gehad, wel eens hebt geknuffeld, maar niet echt gepoetst, opgezadeld en gereden, kan je bij ons een opstapcursus volgen.

 

In 6 lessen leer je de basis die wij belangrijk vinden in de omgang en het lessen met paarden.

De eerste 3 lessen bestaan uit het uit de stal halen, het poetsen en het opzadelen van het paard. Waar moet je op letten. Hoe denkt en reageert een paard. Wat is belangrijk in de verzorging. Waarom poetsen we eigenlijk. Hoe kan je dat het beste doen. Waar zijn de verschillende onderdelen van het hoofdstel en zadel voor en hoe zadel je een paard goed op. Uiteraard ga je aan het einde elk van die 3 lessen een paar rondjes rijden.

De laatste 3 lessen bestaan vooral uit het leren voelen hoe je beweegt in het zadel. Hoe je het beste kan zitten en meebewegen. Vertrouwen krijgen in op een paard zitten en hoe werkt lichtrijden (de rijhouding die we in draf gebruiken).

Als je dit onder de knie hebt is het tijd om in een groepsles in te schuiven. De instructeur zal dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. Mocht het nodig zijn dat je eerst nog wat meer lessen nodig hebt in het oefenen met bovenstaande dingen dan kan dat ook besproken worden en wordt de opstapcursus verlengt.

De prijs van de opstapcursus (6 lessen) is €70,-

Bel, app of mail gerust voor onze mogelijkheden.