Over ons


Oprichter van het bedrijf is Jantje Dolfing. Ze heeft de manege gesticht met de bedoeling dat iedereen kan leren paardrijden!
Vooral de medemensen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. Bij Jantje is iedereen welkom.
Actief in verschillende organisaties, niet alleen op lokaal niveau, maar ook regionaal, denkt ze graag mee in de paarden(sport)wereld.
Na jaren van leren, lesgeven en vooral heel hard werken is zij nog steeds de drijvende kracht achter Manege Hoogenweg.

 

Jantina Harms is sinds jaar en dag de instructrice die zich vooral richt op de wat gevorderde ruiter. Uiteraard is zij ook volledig opgeleid voor jonge, oude en beginnende ruiters. Als de dochter van Jantje is ze opgegroeid met paarden en kon ze bijna eerder rijden dan lopen. Jarenlange ervaring maakt haar een bron van kennis over paarden en goed rijden. Met veel plezier en inzet richt zij zich elke dag op het welzijn van de paarden en het plezier van de ruiters. Ondertussen blijft ze zichzelf ook uitdagen met nieuwe inzichten en opleidingen.

 

Richard Eising is de duizendpoot die elke dag met humor en geduld zich inzet voor alle ruiters. Hij geeft voornamelijk de lessen voor  mensen met een beperking en de beginnende ruiters. Maar ook voor de gevorderde mensen is hij een aanwinst. Richard zoekt voor zijn ruiters altijd de uitdaging op om ze te stimuleren hun grenzen te verleggen. Naast zijn werk en leven op de manege rijdt Richard ook voor het militaire ere-escorte die bijvoorbeeld op Prinsjesdag een grote rol heeft. Altijd druk in de weer, maar nooit te druk voor bezoekers.