Lessen

Wil je kind leren paardrijden of wil je zelf graag leren rijden, bij ons ben je aan het goede adres.

Voor kinderen vanaf 7 jaar beginnen we met een opstapcursus. Dat is een serie van 6 lessen waarbij je leert hoe je veilig een paard van stal haalt, hoe je op een goede manier poetst, wat de functie van een zadel en hoofdstel is en hoe je die makkelijk kan op en om doen. Daarna ga je lekker op het paard en leer je meebewegen met de schommeling van het paard. De volgende stap is in draf leren lichtrijden en leren sturen, zodat jij bepaalt waar je paard heengaat.

Als je dat een beetje onder de knie hebt is het tijd om de gewone lessen in te gaan. Samen met de instructeur wordt er gekeken in welke les je het beste kan instromen. Bijna elke doordeweekse middag en op zaterdag zijn er lessen. In die lessen werk je aan het nog beter onder de knie krijgen van het rijden en er wordt zelfs af en toe een sprongetje gewaagd. Er wordt vooral gewerkt aan een goede solide basis tussen ruiter en paard waardoor deze twee elkaar begrijpen en leren aanvoelen.

Als volwassenen of oudere jeugd liever in de avond rijdt hebben we daar ook lessen voor. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.

Individuele lessen

Het is uiteraard ook mogelijk om privé lessen te krijgen. Stel dat je behoefte hebt om wat intensiever bezig te zijn met het leren rijden en graag één op één begeleiding wil. Een half uur of uur exclusieve aandacht. Dit kan worden ingepland om een moment die zowel voor de ruiter als de instructeur goed uitkomt. Overdag of ’s avonds.

Kosten:
opstapcursus                       €70,-
groepsles kind                     €14,-
10 rittenkaart                      €120,-
groepsles vanaf 16 jaar    €16,-
10 rittenkaart                      €140,-

Privéles ½ uur                     €20,-
Privéles 1 uur                      €35,-
1 uur met 2 per                   €40,-

(Manege) les met eigen paard/pony   €9,-

Bakhuur
Heb je een eigen paard en wil je voor jezelf rijden? Ook dat is bij ons mogelijk. Er zijn verschillende momenten op de dag dat één of beide bakken vrij zijn en mensen vrij kunnen rijden. De meeste avonden en middagen zijn er mogelijkheden. Informeer gerust.
Eenmalig gebruik maken van onze bak kost €5,-
Een bakkaart voor één jaar (onbeperkt) €100,-